Ciorba de burta "a la Flori"

de flori24 in Ciorbe, 30 Dec 2013 | 5748 vizualizari

 

Pana acum 2 ani nici nu vream sa aud de ciorba de burta:D. Am mancat odata la restaurant din greseala ospatarului care a incurcat comanda si mi-a placut :).Asa ca vin si eu cu o reteta adunata din mai multe retete de ciorba de burta din cartea de retete Bucatars.ro:)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de burta prefiarta
  • 4 oase de vita cu maduva (eu am pus 4 deoarece sunt micute)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 bucatica de telina
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • leustean
  • 400 ml de smantana (eu am pus cu 20% grasime)
  • 4 galbenusuri
  • sare,piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta "a la Flori":

Se spala burta in 2 ape  si se pune la foc mic cu  o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba  se mai lasa vreo 30-40 de minute si dupa se stinge .

Oasele de vita se pun si ele la foc intr-o oala mai mare ,impreuna cu legumele  si condimentele .Se pastreaza un morcovel pe care il dam pe razatoarea mica si il calim.

Cand sunt fierte toate,strecuram supa si burta .Punem burta  inapoi cu supa de la legume strecurata si leusteanu  si o lasam sa dea in clocot si dupa inchidem focul.Intre timp cat se raceste supa amestecam galbenusurile cu smantana  si cu un polic o incorporam ..dar supa sa fie racita ( ultima data eu am facut o prostie mare cat capul meu am amestecat galbenusurile cu supa fierbinte...si nu sa mai apropiat nimeni de ciorbica:d ). Punem patrunjelu proaspat tocat si lasam sa se scurga si  morcovul calit  si gata :D.

TIPS-URI

1

In apa cu oasele am pus si 2 -3 bucati de carne de vita si cu legumele din supa am facut o mica salata beuf :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "a la Flori"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de burtă